ČESTA PITANJA


Poslovanje

  • MONITORI.BA je registrovana domena firme ORSA d.o.o.

   Adresa: Pijačna 14K (Space Office Center), Sarajevo, 71000, e-mail: prodaja@orsa.ba, info-telefon: 033 873 872.

   Radno vrijeme: pon-pet: 8:00 do 17:00 svaki radni dan.

   Web shop je otvoren za narudžbe 0-24h.

  • Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama, tako da su informacije u najvećem broju slučajeva tačne. Ulažemo maksimalne napore u održavanju informacija. Ipak, ne možemo 100% garantovati za tačnost svih informacija o proizvodima i njihovim cijenama, jer su u izuzetnim slučajevima moguća odstupanja informacija koje dobijamo od naših dobavljača i informacija koje su prikazane na web stranici. U slučaju bilo kakve promjene vezane za naručeni proizvod, obavezujemo se revidirati narudžbu i konktaktirati kupca da lično dogovorimo o mogućim alternativama. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

  • Na svakom artiklu stoji obavijest o raspoloživosti. Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama. Ukoliko proizvod trenutno nije raspoloživ možete se prijaviti za primanje obavijesti kada artikl postane dostupan.

  • Za razliku od klasičnih prodavnica, mi smo oslobođeni plaćanja skupih renti poslovnih prostora, zakupa velikih skladišta, kao i svih ostalih troškova koji idu uz to. Uređaja nabavljamo direktno od dobavljača (nema posrednika), imamo usklađenu dinamiku prodaje i skladištenja velikih broja uređaja. Sve to nam omogućava da kupcu ponudimo bolju cijenu.

  • Odgovor je DA. Prilikom online narudžbe firme imaju mogućnost da unesu "naziv firme" i odaberu "virmanski način plaćanja". Potom vam šaljemo predračun naslovljen na vašu firmu. Monitor ili desktop računar se dostavlja brzom poštom, sa svom pratećom dokumentacijom (ovjerena ganracija, fiskalni račun, A4 račun). Možete nas kontaktirati i direkno kako bi Vam pomogli sa ovim jednotavnim koracima.

  • Ne brinite! Pošaljite nam email, nazovite nas ili jednostavno ponovite postupak. Prihvatit ćemo samo posljednju narudžbu, te prema njoj poslati odgovor o roku isporuke.

  • U tom slučaju najbolje bi bilo da nas kontaktirate direktno, nazovete ili pošaljete e-mail. Potom ćemo provjeriti mogućnost dobavljivosti uređaja i o tome vas informisati.

  • Odgovor je DA. Potrebno je da nas kontaktirate bilo pozivom na telefon ili emailom te obavijestite da želite R1 račun.

  • Potrebno je kod koraka br. 2 (podaci za plaćanje) odaberete opciju da proizvod želite da dostavite na drugu adresu. Na taj način račun se šalje na Vašu adresu, a proizvod na adresu koju ste odabrali za dostavu.

Plaćanje

  • Jednokratno možete platiti karticama svih banaka.

   Kartice sa kojima možete platiti do 24 rate su: UNICREDIT BANKA - Visa Classic, MasterCard revolving,Visa revolving, Visa Gold, NLB banka - Master Charge.

  • 1. Pouzećem / Gotovinom - Plaćanje pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe platite prilikom same dostave na željenu adresu, i to tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem je moguće i u slučaju da ste odlučili da robu preuzmete lično na našoj adresi. Plaćanjem pouzećem se isključivo vrši u gotovini, i to kuriru dostavne službe, odnosno odgovornom licu ako ste se odlučili da paket preuzmete lično na našoj adresi.

   2. E-banking / Virman - Narudžbu plaćate putem internet bankarstva ili općom uplatnicom. Podatke za plaćanje ćete dobiti po završetku narudžbe. (Potrebno je kod vrste plaćanja odabrati plaćanje e-bankingom/virmanom.)

   3. Karticom jednokratno - Kartice koje prihvatamo: MasterCard, Maestro, Visa, AmericanExpress - svih banaka.

   4. Karticom do 24 rate - Kartice sa kojima možete platiti do 24 rate su: UNICREDIT BANKA - Visa Classic, MasterCard revolving,Visa revolving, Visa Gold, NLB banka - Master Charge. U tabeli pored možete vidjeti finalnu cijenu za konkretan proizvod kao i iznos mjesečne rate (na 24 mjeseca). U slučaju da ste odabrali manji broj rata onda se ukupan iznos dijeli sa odabranim brojem rata.

   5. Karticom do 36 rata - Kartice sa kojima možete platiti do 12 rata su: Sparkasse bank - MasterCard Shop&Fun kartica, BBI banka - Visa kupovna kartica, Sberbank BH - Kartica na rate - Cash Card, Raiffeisen bank - VISA Magic Card. Prilikom plaćanja jednom od navedenih kartica svaki iznos kupovine biće podijeljen na već ranije definisan broj rata dogovoren sa Vašom bankom (do 36 rata maksimalno), a u zavisnosti od potrošenog iznosa. nije potrebno birati broj rata.

Dostava

  • Posao dostave povjerili smo kurirskoj službi EuroExpress, i to uglavnom iz tri razloga: brza dostava, mogućnost praćenja pošilje i osiguranje robe u prevozu. Na taj način smo sigurni da će paket do kupca stići u dogovorenom roku i neoštećen.

  • Robu dostavljamo u bilo koje mjesto u BiH u najvećem broju slučajeva za 24h, odnosno 48h.

  • Dostava je potpuno besplatna i podrazumijeva dostavu u svako, pa i najmanje mjesto u Bosni i Hercegovini.

  • Trenutno dostavljamo samo unutar Bosne i Hercegovine. Ipak, narudžbe su moguće iz bilo kojeg dijela svijeta, s tim da dostava se vrši na dogovorenu adresu unutar Bosne i Hercegovine.

Servis i Garancija

 • Ovlašteni servisi za sve uređaje kupljene kod nas su jasno i precizno navedeni u garantnom listu. U slučaju kvara na proizvodu, proizvod će se isključivo servisirati u ovlaštenom servisu. Ovlašteni servis je dužan proizvod popraviti u zakonski određenom roku. Ako se proizvod ne može popraviti u navedenom roku proizvod će biti zamjenjen za drugi ili u dogovoru sa vama biti zamjenjen za novac.

 • Svaki monitor ili desktop računar u našoj ponudi je označen sa tačnim trajanjem garancije. Sami proizvođači monitora ili desktop računara su odredili uslove i trajanje garancije u našoj zemlji. Obično je to 12/24/36 mjeseci, zavisno o kojem brandu se radi, odnosno koji model monitora ili desktop računara je u pitanju. Kupovinom monitora ili desktop računara, ulazite u redovni garantni rok prema Zakonu o zaštiti potrošača u BiH.